Сряда е и е време да започнем една нова поредица. Поредица за нещата около нас, чиято красота не винаги забелязваме. Нещата, от които понякога се оплакваме, но които всъщност могат да ни помогнат да се усмихнем.

Не е необходимо да си някъде на почивка на планина или на море, за да можеш да оцениш красотата на природата. Можеш да я откриеш дори и в най-оживения град.

Природата има различни лица…

nature


…и всяко едно от тях има своето очарование: свежестта на пролетните утрини с аромат на люляк или липа; освежителният 10-минутен дъжд, който често те сварва неподготвен; дългите есенни мъгли, които скриват всичко от погледа ти; покритите със скреж черни клони на дърветата; внезапните поройни дъждове, които за миг превръщат улиците в реки; прохладата на късните летни вечери; безкрайният снеговалеж в някой неделен следобед; огрените от последните слънчеви лъчи есенни листа.

Може не винаги да ти харесват проявленията на природата – сигурно често се оплакваш от прекалената жега или непоносимия студ, от неспирния дъжд и вечната мъгла. Но… не можеш да ги промениш, затова най-добре да започнеш да им се наслаждаваш и да откриваш понякога скритата им красота.

Ако имаш късмета някога да станеш на 100 години, това означава, че ще си изживял всеки един сезон 100 пъти. Което, като се замислиш, е толкова малко. Затова спри да се оплакваш от облачето скрило за миг слънцето и погледни цялата тази прелест около теб :)

споделяне в социални мрежи