Това е една поредица за нещата около нас, чиято красота не винаги забелязваме. Нещата, от които понякога се оплакваме, но които всъщност могат да ни помогнат да се усмихнем. Можеш да почетеш останлите статии от поредицата тук.

На доброто, което даваш на другите. И на това, което получаваш от тях. Както и на доброто, на което просто ставаш свидетел.

Усмихни се на човека, който ти отваря вратата, и на този, за когото задържаш асансьора. На този, който помага на майка да смъкне количката си от автобуса, или подава ръка за възрастен човек, за да се качи. На шофьора, който спира, за да пресечеш или на пешеходеца, на който правиш път да мине.

Сигурна съм, че ти се случват подобни и много други хубави неща всеки ден. Но може би не ги забелязваш или пък мислиш, че са прекалено дребни и незначителни. Това да помогнеш на някого, обаче, никога не е малко и дори и един на пръв поглед незначителен жест поже да означава много за този, който получава помощта ти. Факта, че можем да помагаме на другите, дори и на напълно непознати, без да очакваме нищо в замяна, означава, че доброто още не е изчезнало и че сме истински хора.

Затова помагай и приемай с благодарност помощта, която получаваш. А вечерта си припомни всички добри жестове, които си направил, получил или просто видял, и ще разбереш колко хубав е бил денят ти.

споделяне в социални мрежи