Това е една поредица, която ще излиза всяка сряда и ще ти даде няколко идеи как да откриваш по-лесно хубавите неща около теб. Те са вдъхновени от една статия, която прочетох тук, макар и несъзнателно да съм ползвала част от тях още преди това. Надявам се по-подробните примери, които ще дам, да ти харесат и да ти помогнат да се усмихваш повече. Можеш да прочетеш останалите статии от поредицата тук.

Представи си, че всички хора, с които се срещаш през деня, те обичаха. Не, не да са влюбени в теб ;) А просто да са дружелюбни, добронамерени, с желание да ти помогнат и да ти услужат.

Интервюиращият, при когото отиваш в търсене на работа, смята, че CV-то ти е страхотно и иска да те наеме, защото знае, че ти си най-подходящия човек.

Сервитьорката те смята за най-важния клиент в заведението и толкова те харесва, че ще сервира първо на теб и дори по-бързо отколкото очакваше.

Служителят в администрацията няма да ти се скара – нали те обича, а хората не се карат на тези, които обичат. Вместо това съвсем спокойно ще ти обясни какво трябва да направиш, защото просто наистина иска да помогне.

Шефът също те обича – смята, че вчерашния ти доклад е гениален и без теб фирмата е изгубена.

Клиентът, който ти се развика по телефона също те обича – грижа го е за теб и иска да станеш по-добър, затова ти посочва грешките, но на малко по-висок глас.

Дори човекът, който се блъсна в теб в автобуса те обича – просто не знае как да го покаже.

Сега след като знаеш, че всички хора те обичат, не би ли се държал с тях по малко по-различен начин? По-учтиво и любезно, с повече уважение и усмивки, повече разбиране. Може би, би се държал с тях, като с хора, които обичаш и те биха се държали по същия начин с теб?

социални мрежи