Това е една поредица, която ще излиза всяка сряда и ще ти даде някоко идеи как да откриваш по-лесно хубавите неща около теб. Те са вдъхновени от една статия, която прочетох тук, макар и несъзнателно да съм ползвала част от тях още преди това. Надявам се по-подробните примери, които ще дам, да ти харесат и да ти помогнат да се усмихваш повече. Можеш да прочетеш останалите статии от поредицата тук.

Опитай се да предскажеш какво ще се случи в следващите няколко минути. Забавно е! И не е нужно да си екстрасенс или гадател – не те карам да познаваш числата от тотото (въпреки че ако можеш нямам нищо против да ги споделиш с мен). Можеш да опиташ някога, когато ти е скучно – в поредното задръстване, някой особено протяжен ден на работа или просто докато чакаш на опашката в магазина.

До една минута телефонът ти ще звънне – някой приятел се е сетил за теб. Ей сега вратата ще се отвори и ще влезе любимият ти колега, който винаги успява да те разсмее. След пет минути ще дойде шефът ти с нова задачка за теб (не казах, че трябва да са само хубави предсказания). На следващата спирка ще слязат десет човека, а ще се качат само двама. Човекът на опашката пред теб в последния момент ще се сети, че иска да си вземе и дъвки.

Ако всички тези неща ти се случат в рамките на днешния ден – пиши ми, може пък да пусна тото. Ако не… продължавай с опитите! Хубаво е, когато добрите предсказания се сбъдват, през останалото време поне е забавно. Опитай!

share button