Това е една поредица, която ще излиза всяка сряда и ще ти даде някоко идеи как да откриваш по-лесно хубавите неща около теб. Те са вдъхновени от една статия, която прочетох тук, макар и несъзнателно да съм ползвала част от тях още преди това. Надявам се по-подробните примери, които ще дам, да ти харесат и да ти помогнат да се усмихваш повече.

Преди да преминем към идеите обаче, нека обясня малко повече защо имаш нужда от тях. Замислял ли си се как ти влияе средата, в която живееш? Ако е така, вероятно отговорът въобще не ти е харесал. Не съм изненадана. И как бих могла, нали и аз живея в същия този свят. Задръстванията сутрин и вечер; мръсните улици; разбитите тротоари; сивите болкове; намръщените хора около теб; вечно оплакващия се колега и винаги недоволния шеф; неучтивото отношение и бавното обслужване; дупките по пътищата и рушащите се постройки; непрекъснато лошите новини.

Не много оптимистично нали? Понякога всичко около теб ти действа подтискащо и те кара да се чудиш какво въобще правиш тук и какъв е смисълът. Дори и да излезеш сутрин с усмивка от вкъщи през деня има толкова много неща, които сякаш нарочно се опитват да смъкнат усмивката от лицето ти. Именно за това в този сив свят трябва да се опитаме да оценим малкото хубави неща, които ни заобикалят и да откриваме красотата там, където на пръв поглед я няма. Това е целта и на тази поредица.

А в очакване на следващата сряда помисли кои са нещата, които те заобикалят всеки ден и те карат да се усмихваш? Може би това е любим човек; добър приятел; услужлив колега; заведение, което харесваш; магазинче за цветя, покрай което минаваш; хубава песен, която случайно си чул и не можеш да спреш да си я пееш; удоволствието да се прибереш удома след дълъг работен ден. Списъкът е дълъг – продължи го ти!

Можеш да прочетеш останалите статии от поредицата тук.

социални мрежи