Това е една поредица, която ще излиза всяка сряда и ще ти даде някоко идеи как да откриваш по-лесно хубавите неща около теб. Те са вдъхновени от една статия, която прочетох тук, макар и несъзнателно да съм ползвала част от тях още преди това. Надявам се по-подробните примери, които ще дам, да ти харесат и да ти помогнат да се усмихваш повече. Можеш да прочетеш останалите статии от поредицата тук.

Всеки ден се разминаваш със стотици хора – на улицата, в автобуса, на работа, в магазина, в кафенето. За теб те нямат имена, а лицата им или не забелязваш, или забравяш след секунда. А всички тези хора имат своя история, свой живот, свои проблеми и радости, свои мечти и малки битки, които водят всеки ден – също като теб.

Опитай се да си представиш какви са историите на хората, с които се разминаваш всеки ден. Този, който сутринта без да иска се блъсна в теб на улицата, бързаше за работа. Продавачката ти се струва малко намусена, защото шефът пак й се скара за нещо. Усмихнатото момиче, което мина забързано покрай теб, отива на среща с приятеля си. Двете момчета, който разговарят така шумно в автобуса са най-добри приятели, които не са се виждали цяла седмица. Сервитьорката е малко разсеяна, защото снощи е празнувала рожденния си ден с приятели и още и се спи.

А може би не… Може би тези хора имат различни истории, но със сигурност имат истории. А когато разбереш, че е така, започваш да се отнасяш към тях повече като към хора. И тъй като те вече са хора като теб, а не просто безлични непознати, ставаш по-учтив и по-разбиращ, спираш да се дразниш от някои малки грешки или недостатъци. Денят ти и хората, които минават през него изведнъж стават по-усмихнати.

Какви истории прочете днес в лицата на хората?

бутони към социални мрежи