Това е една поредица, която ще излиза всяка сряда и ще ти даде някоко идеи как да откриваш по-лесно хубавите неща около теб. Те са вдъхновени от една статия, която прочетох тук, макар и несъзнателно да съм ползвала част от тях още преди това. Надявам се по-подробните примери, които ще дам, да ти харесат и да ти помогнат да се усмихваш повече. Можеш да прочетеш останалите статии от поредицата тук.

Всеки предмет, който те заобикаля, би могъл да бъде музеен експонат. Ако не сега, то вероятно в един бъдещ момент, когато всички неща, с които сме свикнали днес ще бъдат вече остарели и ще могат да се видят само в музеите.

Така че представи си, че нещата около теб са предмети на изкуството, изложени в един много известен музей и хората се редят на опашка, за да ги видят. Знам, че ще се получи един доста странен, разбъркан и разнороден музей. Но все пак съм била в няколко музея за модерно изкуство и едва ли експозицията, която си представяш в момента е кой зне колко по-странна от тях. А най-хубавото на твоя въображаем музей е, че може да побере всичко, независимо от размера – и цяла сграда сложи вътре, ако ти харесва. Можеш да сменяш осветлението, да местиш предметите от една зала в друга или да ги комбинираш в тематични експозиции. Можеш да добавяш към всеки от тях и табелка с кратко описание и история.

Това ще ти помогне да проявиш въображение в понякога малко скучния ден. Ще ти помогне да видиш ежедневните предмети, с които толкова си свикнал, по нов начин и може би дори да откриеш в тях малко красота. Когато предметите, които те заобикалят, престанат да бъдат просто предмети, а се превърнат в уникални музейни експонати, може би животът ти като уредник на този музей ще стане малко по-приятен.

А ето какво можеш да откриеш в моя музей:

img_0190

жираф

картичка

мече

сподели ме