Това е една поредица, която ще излиза всяка сряда и ще ти даде някоко идеи как да откриваш по-лесно хубавите неща около теб. Те са вдъхновени от една статия, която прочетох тук, макар и несъзнателно да съм ползвала част от тях още преди това. Надявам се по-подробните примери, които ще дам, да ти харесат и да ти помогнат да се усмихваш повече. Можеш да прочетеш останалите статии от поредицата тук.

Представи си, че названието на всеки предмет около теб беше заглавие на книга. Дори и да не си писател и да си мислиш колко е сложно. Всъщност не е. Писането е нещо съвсем естествено, също като говоренето. Има толкова много истории, които са тук около нас всеки ден и чакат да бъдат разказани.

Пейката в парка, покрай която минаваш всеки ден, може да ти разкаже историята на не една двойка влюбени, стояли на нея, докато над тях се е сипел белият цвят на дърветата.

Хлябът, който си купуваш от магазина, има дълга история: за житните ниви под лятното слънце, старите машини за жътва, тъмните складове, уредите за омесване на хляба, горещата пещ, през която минава, пътят на камиона до магазина.

Таксито, в което се качваш, помни всички, които са се возили на него преди теб – притеснението им да не испуснат влака, нетърпението им да стигнат по-бързо на срещата с обичан човек, за която са тръгнали.

Компютърът, който използваш в момента, може да ти разкаже за далечните страни, от които идват материалите, от които е направен, както и историите на всички хора, които са се докоснали до него при сглобяването на частите.

Всички предмети около теб, с които толкова си свикнал и които приемаш за даденост, всъщност имат своята история. История, за която дори не подозираш, но която можеш да откриеш (или измислиш) и разкажеш. Дори и да не си писател.

споделяне в социални мрежи