И на мен не ми харесват препълнените казани, мръсните улици и боклуците хвърлени навсякъде сред природата. Но за разлика от предишните проблеми, разгледани в тази поредица, които в голяма степен не зависят от теб, тук можеш да направиш нещо, което да допринесе (поне малко) за разрешаването му.

Изхвърляй разделно. Не хвърляй боклуци на улицата и сред природата. Научи всички свои приятели да правят същото. Организирай почистване на градинката пред блока, двора на близкото училище или любимия парк. Да направиш нещо по въпроса е много по-добре отколкото да седиш и да се оплакваш (въпреки че второто е много по-лесно).

Може да ти се струва прекалено малко и незначително, но не е. Дори изхвърлените боклуци да намалеят само с един пак е от полза – станало е поне малко по-чисто. Все от някъде и от някого трябва да се започне, а какво ще стане ако все чакаме това да е някой друг. И тук бих цитирала една реклама, засягаща точно опазването на околната среда: „Един боклук мръсно не прави. Мислиш ти и още 7 милиона българи.”

Този пост е част от поредицата “Не се оплаквай!” за нещата, за които често мрънкаме, но не можем да променим, или пък можем, но нямаме достатъчно желание и воля да го направим.

бутони за споделяне